Du er her: Hjem Nyheter

Karantenepåbud gjeldende fra 30 mars

 

Karantenepåbud

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester fatter kommuneoverlegen i Vardø kommune med dette etter smittevernloven § 4-1 andre ledd, vedtak om

1) at alle som ankommer Vardø etter reiser utenfor Vardø ilegges karantene i 14 dager etter ankomst

2) at alle som ankommer Vardø etter reiser utenfor Vardø ilegges karantene ved symptomer som forkjølelse, feber og/eller tungpustethet. Karantenen varer i minst 7 dager etter symptomfrihet.

Reisende som ikke har symptomer kan reise til planlagt oppholdssted, men bør under reisen så langt det lar seg gjøre holde avstand til andre.

Unntak gjelder de som har samfunnskritiske oppdrag. Organisasjoner, bedrifter, kommuner og statlige enheter som har samfunnskritiske oppdrag må ha prosedyrer/instruks for hvordan personell skal opptre under gjeldene omstendigheter.

Unntak gjelder transitt uten opphold i kommunen.

Unntak er barn med delt bosted i forskjellig kommune.

Unntak gjelder personer som krysser kommunegrensen under reise mellom bolig og arbeidssted, og mellom ulike arbeidssted.

Unntak gjelder de som skal på dagstur til Sandfjord og Hamningberg. Disse må ikke i 14 dagers karantene. Det er vurdert faglig at Sandfjord og Hamningberg ligger slik geografisk til i forhold til Vardø at man ikke utsetter seg for særlig smitterisiko ved dagsreise dit.

Personer som får unntak for karantenebestemmelsene i forbindelse med arbeid ilegges restriksjoner når de ikke utfører arbeid.

Vedtaket har virkning fra 30. mars 2020 og til og med 02. april 2020.

 

Med hilsen

Hallgeir Sørnes                                                                    Anna Markoff

Rådmann                                                                             Kommuneoverlege

 

virus-4835736_1920

Les hele vedtaket med begrunnelse her

Tips en venn  Skriv ut